Enpä olisi vielä viime vuonna uskonut neulovani joskus PITSISUKAT! Nyt ne ovat valmiit, mutta niistä tuli vähän oletettua isommat 41-42. Ohjeen mukaan piti tulla 39/40. Ohjeessa käytettiin 3½ puikkoja ja mulla on 4 joten siitä kai se koko suureni. Olisin tietenkin voinut tehdä teristä lyhyemmät, mutta sitten ne olisi olleet leveät ja lyhyet, joten yritin tehdä sopusuhtaiset. Omaan 41 jalkaani sukat sopivat varsin hyvin. Seuraavat yritän tehdä kokoa 38 Silmänisku.

Näitten sukkien neulominen se vasta koville otti! Aloitin jo la 3.1 mutta ei siitä tullut mitään. Meni hermot, kun en ymmärtänyt ohjetta ja välissä syntyi punaharmaat sukat. Jäi kuitenkin niin paljon vaivaamaan, että aloin tutkia netistä pitsisukkien ohjeita ja kuinkas kävikään; Selvisi, että Pirkan pitsisukka-ohjeessa on virhe, jonka "kokeneet neulojat"olivat tietenkin osanneet ratkaista. Minä ajoittelijana en sitten älynnyt, että näissäkin voi olla joku kompa. Pidin itseäni vaan niin tyhmänä ja kokemattomana, että en ymmärrä ohjetta!

Oikealla ohjeella sukat sitten syntyivät, mutta en laittanut niihin ainakaan vielä helmiä ja samettinauhoja, jotka ohjeen mukaan on näissä "luksussukissa".


Pitsisukat 7-veljestä langasta, koko 41-42