Sai kommenteihin viestin: "Ketä luulet sinun lapasten kiinnostavan." Oli siinnä  nimimerkki, mutta sitä en kyllä muista! Äkkipikaisuuksissani poistin kommentit!

Minä en kyllä päätäni ole ennen moisella ajatuksella vaivannut, mutta nyt kun sitä kerran kysyttiin, niin mietin oikein syvällisesti, miksi pidän käsityöblogia!

Ensinäkin: Olen erittäin kiitollinen siitä, että olen selaisessa ruumiillisesssa ja henkisessä kunnossa, että voi tehdä käsitöitä ja kirjoitaa blogia. Lisäksi voin ITSE päättää, neulonko, virkaanko, vai lähden vaikka lenkille tai sitten kirjoitan blogia. Työssäni olen törmännyt monentaisiin "ihmiskohtoloihin" ja vaikka se meistä "tavan taatelin tallajista" tuntuu aivan itsetään selvyydeltä, niin valitettavasti meillä kaikiilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta toteuttaa itsemääräämisoikeuttaan.

Toiseksi: Minusta on mukava tehdä käsitöitä ja ilahduttaa niillä läheisiä, sekä tehdä niitä jonkun verran myyjäisiin.

Kolmanneksi: Myös blogia on joskus mukava kirjoittaa, mutta väkisellä en etes yritä sitä päivittää tai juttua sinne kirjoittaa. Pitää olla sellainen sopiva mielentila ja fiilis. Siksi mulla joskus laahaa kuvat jäljessä ja kaikki käsityöt ei suinkaan koskaan pääse blogiin asti, kun ne jo maailmalle lentävät! Esim: Kesällä tein linnunpönttöjä useita kappaleita ja vieläkään en ole niitä saanut kuvattua tai juttua niistä kirjoitettua. Tuolta ne varastosta pikkuhiljaa ovat lähteneet maailmalle. Toivoa sopii, että joku jäis omaan käyttöön tai siis puuhun ripustettavaksi kevällä. Mielelläni kyllä väsään niitä lisää kelien lämmityä jos nuo kaikki katoaa talven mitaan.

Sitten vielä: Kommenttien kautta olen löytänyt tieni muutamien muiden käsityönharrastajien sivulle ja niillä sivuilla käyn silloin tällöin kurkailemassa. Myös kivoja ideoita ja ohjeita löytyy muiden sivuita ja olen niistä muutamia tehnyt itsekin.

Tässä sitten viimme aikaisia aikaan saanoksiani. Oli aika hankala saada Amor langasta kahta samanlaista lapasta! Lanka on selaista pörrölankaa ja oiskohan liukuvärjäys oikea termi väritykselle. Väri kuitenkin vaihtuu satunnaisesti, mutta kuitenkin jossain vaiheessa se tuntuu tulevan sieltä kerältä jossakin järjestyksessäl Meinas kyllä mennä usko, ennen kuin sain parit noille lapasille. Neljä paria on pörrölapasia odottamassa omistajiaan.


Tämä kuva otettu sisällä, mutta kun värit ei ole lähelläkään oikeaa, vei lapaset ulos.


Nämä ovat jo lähes oikean värisiä.


Friidu ihmettelee lovikkolapasia lumisateessa.

Kun levitin liinan pihalle ja olin hakemassa lapasia, alkoi sataa valtavasti, mutta kuitenkin otin kuvat. Lovikko lapasia tein kaksi paria ja ne lähtevät sovitukseen cityyn ensi viikolla. Toiset kirjailin ja toisia en. 

Tänään meneekin loppupäivä siivotessa ja ruuanlaitossa, joten puikot saa huilata muutaman tunnin!