Pikkuhiljaa on "valmistauduttu" alkavaan piharempaan, kaatamalla puita ja siirtämällä koirien aitauksia ym pientä. Myös pihakivet/laatat olen käynyt valitsemassa ja ostamassa. Selkeät piirustukset olen myös laatinut siitä miten kivet laitetaan. "Kone" miehineen on lupautunut tulemaan juhannuksen jälkeen. Maali- ja tarvikekauppassa käyn huomenna. Tarkoittaa, että rautakaupassa ja jos siellä ei mene hermot niin missä sitten!? Oliskohan mulla vikaa asenteessa?


Tästä on purettu koirien korkea häkki pois, sillä kolmihaarainen koivu pitää vielä kaataa pihasta ja myös tähän tulee sepeliä häkin alle.


Onneksi olin kaukaa viisas ja tein silloin aikoinaan häkin elementeitä, jotka on helppo purkaa ja kasata!


Kivijalka on myös tarkoitus maalata ja sen viereen tulee sepeliä.


Seinän vierestä lähtee kukkapenkki pois ja tilalle tulee laatat. Laatat tulee koko talon leveydelle etupihalle ja noin 5,5 metriä seinästä ulospäin.


Tämä on ongelmakohta? En tiedä mitä tälle tekisi, mutta joka tapauksessa puska lähtee pois. Hyviä ideoita kaivataan!?


Jotain valmista: portti puupinoille on nähnyt päivänvalon tänä keväänä. Ennen tässä oli vain "veräjä", joka oli hankala avata ja sulkea.


Vene on pesty ja puunattu. Se pääsee ensi perjantaina vesille.

Tältä meidän pihassa näyttää nyt, mutta saataapi olla täydellinen kaaos lähiaikoina. Pihakiviä tulee muutama lavallinen. Sitten vanhat laatat oletaan pois ja niitä käytetään vielä ajoluiskassa autotalliin ja kivitiessä leikkimökille. Kivijalan ympäriltä pitää maat otaa pois ja kivijalka  puhdistaa ja paikata ja maalata. Sitten pihasta poistetaan kymmenkunta kantoa ja kiviä lukematon määrä.(kivet pilkottaa nurmikosta, joten vaikea arvioida määrää)

Tällähetkellä ei meidän pihasta varmaankaan ole sitä "laskua" mihinkään suuntaan kun aina sadevedet seisoo oven edessä! Nyt tehdään se "lasku" tuonne suuntaan missä on ollu ennen tuo korkea koirahäkki. Isäntä sitä sen "konemiehen" kanssa suunnitteli ja minä maltoin kerrankin olla hiljaa. Oli mulle aivan uusi ja ihmellinen asia, mutta nyt tiedän jo mistä ne puhuivat. On se vaan tuo netti ihmellinen paikka!

Lupaan ja vannon, että uusia kukkapenkkejä en laita!  Ne kun häiritsevät muuta harrastetoimintaa vaatiessaan kastelua ja hoitoa! (En ainakaan tänä kesänä)